Training & Workshops

Cure4 verzorgt diverse trainingen en workshops op het gebied van privacy en gegevensuitwisseling in de zorg. Ook kunnen we trainingen en workshops incompany organiseren. Wij informeren u graag over wat we voor u kunnen betekenen.

Bekijk ons aanbod

Workshop Privacy Awareness

Reageren op phishing mails, verliezen van USB-sticks en het (on)bewust ongeautoriseerd delen of opslaan van gevoelige informatie zijn de meest voorkomende incidenten. Bewustwording van de wijze waarop persoonsgegevens in een organisatie worden verwerkt, is een eerste stap om ervoor te zorgen dat vervolgens de nodige maatregelen worden genomen om waar nodig processen en werkwijzen aan te passen.

In deze workshop leren medewerkers welke rol zij hebben en wat hun verantwoordelijkheden zijn binnen de organisatie, als het gaat om informatiebeveiliging.

Lees meer over de workshop Privacy Awareness

Masterclass Gegevensuitwisseling in de Zorg

Realiseer een zorgvuldige en veilige omgang met gezondheidsgegevens. Hoe? Door de opleiding Gegevensuitwisseling in de Zorg te volgen. Als zorgprofessional dient u goed op de hoogte te zijn van de vereiste kennis die komt kijken bij het verantwoord en veilig uitwisselen van medische gegevens in het zorgdomein.

De opleiding Gegevensuitwisseling in de Zorg geeft u actuele kennis en concrete handvatten voor het zorgvuldig verwerken en delen van gezondheidsgegevens. Hiermee verkleint u de kans op data-incidenten en forse boetes van toezichthouders. Deze masterclass wordt in samenwerking met IIR georganiseerd. IIR is een erkende opleider en ze zijn expert in het organiseren van trainingen in de vakgebieden Industry, ICT en Finance.

Meer informatie over de masterclass

Kennissessie Aftellen naar AVG

Bent u al begonnen met de uitvoering van de AVG of weet u niet waar u moet beginnen? Heeft u concrete vragen of wilt u graag weten wat dit voor uw organisatie betekent? Tijdens deze spoedeisende kennissessie geven we u praktische handvatten en voorzien u van nuttige informatie zoals bijvoorbeeld over de ‘accountability’-principe.

Dit betekent dat u te allen tijde moet kunnen aantonen dat u aan de AVG voldoet. Zo zult u een register van verwerkingsactiviteiten moeten hebben ingericht. De rechten van patiënten moeten op een goede manier worden geborgd. Ook heeft u een passend beveiligingsbeleid nodig waarmee u bijvoorbeeld op een adequate manier met eventuele datalekken kunt omgaan. Tevens moet u een Functionaris Gegevensbescherming (FG) aanstellen.

De eerstvolgende kennissessie wordt op de volgende datum georganiseerd:

Donderdag 12 april 2018 | Utrecht

Deze sessie heeft al plaatsgevonden.

Starterskit Privacy in de Zorg

Door nieuwe Europese regelgeving, de komst van de AVG, en de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg dient u zich in een relatief kort tijdsbestek te houden aan tal van verplichtingen omtrent privacy in de zorg. Als zorgaanbieder dient u goed op de hoogte te zijn van de vereiste kennis die komt kijken bij het verantwoord en veilig uitwisselen van medische gegevens in het zorgdomein.

Speciaal voor zorgaanbieders die een praktische vertaling willen maken van de geldende wetgeving op het gebied van privacy in de zorg, hebben we het Starterskit Privacy in de Zorg samengesteld. Met ons kennisprogramma vergroten wij de kennis en awareness van medewerkers in uw organisatie omtrent veilige gegevensuitwisseling zodat uw op een veilige en kwalitatieve wijze de privacy kunt borgen van zowel uw patiënten als uw eigen medewerkers. De starterskit bestaat uit 2 programmadelen die u tevens afzonderlijk kunt volgen:

  1. Incompany Training | AVG in de Zorg
  2. Nul-meting | AVG in de Zorg

Lees meer over de Starterskit Privacy in de Zorg

Hoe staat het met de privacy van persoonsgegevens in uw organisatie?

Doe de Privacy Check

Meer informatie

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

©2018 Cure4 |

Werken bij Cure4 | Disclaimer | Privacy Statement | Over Cure4 | Aanmelden Nieuwsbrief
Contact