Busines Line Manager van team Cure4Legal

Als Business Line Manager van het team van legal consultants en privacy officers, staat voor mij het werken met een team van professionals voorop. Samen zorgen wij ervoor dat ons kennisniveau bestempeld kan worden als “expert”. Vanuit mijn visie werk ik met oog voor de organisatie en haar belangen. Als dat betekent dat hiervoor een extra stap moet worden gezet, dan zetten wij die.

Doelstelling van ons team is om te zorgen voor een continue dienstverlening op hoogwaardig niveau aan onze opdrachtgevers. Daarbij levert iedere professional vanuit zijn eigen kwaliteiten en vaardigheden zijn toegevoegde waarde.

Lees meer over mijn expertise en vaardigheden

De juiste bagage voor de rol van Legal Counsel en Privacy Officer in de zorg

Mijn achtergrond als Legal Counsel en Privacy Officer bij een leverancier van een EPD, een fullservice internetbureau en als Functionaris Gegevensbescherming bij zorgaanbieders, geven mij de juiste bagage om als Legal Counsel en Privacy Officer/Functionaris Gegevensbescherming vanuit Cure4.

Een praktische en duidelijke ‘hands on’ aanpak is hierbij voor mij cruciaal. Niet slechts informeren wat van zorginstellingen wordt verwacht om compliant te zijn, maar samen aan de slag om wet- en regelgeving handen en voeten te geven in de organisatie. Enthousiasme, gedrevenheid, oplossingsgerichtheid en vooral pro-actief met opdrachtgevers in gesprek zijn, zijn kenmerken die voor mij hoog in het vaandel staan in mijn werk.

Docent privacy en regelgeving

Naast mijn consultancywerkzaamheden deel ik graag mijn kennis als Hoofddocent Opleiding Gegevensuitwisseling in de Zorg bij het Instituut voor International Research (IIR). Daarbij verzorg ik ook de module Privacy op de werkvloer voor de 10-daagse opleiding Certified Data Protection Officer bij IIR. Verder geef ik AVG en Privacy Awareness trainingen voor beroepsorganisaties en brancheverenigingen.

Saxofoon spelen geeft creativiteit

Na een dag hard werken zoek ik graag de ontspanning op met mijn saxofoon. Vanuit gevoel en creativiteit met muziek bezig zijn totdat het klinkt zoals je het wilt overbrengen. Dit geeft enorm veel energie om ook in mijn werk de volgende dag weer creatief precies dat advies neer te leggen waar opdrachtgevers weer mee vooruit geholpen zijn.

Bekijk de EVA van Marieke

Mijn opdrachtgevers

Mijn publicaties

Blog Privacy | Een ISO- of NEN-certificaat is geen garantie voor waarborg privacy

18 January 2018

Verschillende zorginstellingen vragen zich af of zij voldoen aan de geldende wet- en regelgeving op …

Blog Privacy | OR óók voor privacyrechten van werknemer

25 September 2017

De komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zorgt ervoor dat organisaties ook ste…

Tips Privacy | Wat u echt móet weten van de AVG

30 August 2017

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) treedt al op 25 mei 2018 in werking. Maar nog stee…

Wilt u weten hoe ik uw organisatie van dienst kan zijn?

Neem contact met me op

Team Legal

Marieke van Dijk

Business Line Manager Legal | Legal Counsel

Harm Jan Sleijffers

Legal Consultant

Leon de Vries

Legal Consultant

Pernette Wubbenhorst

Legal Consultant

©2018 Cure4 |

Werken bij Cure4 | Disclaimer | Privacy Statement | Over Cure4 | Aanmelden Nieuwsbrief
Contact