Manager van het team Cure4Legal

Sinds februari 2016 ben ik begonnen als manager en legal counsel bij Cure4Legal. Aanleiding voor mij om vanuit Cure4Legal mijn consultancy diensten aan te bieden, is de steeds toenemende aandacht voor en het steeds groter wordende belang van een goede bescherming van privacy in de zorg. Automatisering en gegevensuitwisseling zijn niet meer weg te denken, waarbij zorg voor privacy met de juiste kennis van ICT essentieel is. Met de introductie van de meldplicht datalekken wordt dit nog weer eens onderstreept.

Lees meer over mijn expertise en vaardigheden

Achtergrond als legal counsel en privacy officer in de zorg

Mijn achtergrond als legal counsel en privacy officer bij een leverancier van een EPD en een leverancier van managed hostingoplossingen, geven mij de juiste bagage om als legal counsel vanuit Cure4, hét organisatie adviesbureau voor de zorg, op het gebied van privacy en ICT in de zorg te werken.

Een praktische en duidelijke ‘hands on’ aanpak is hierbij voor mij cruciaal. Niet slechts informeren wat van zorginstellingen wordt verwacht om compliant te zijn, maar samen aan de slag om wet- en regelgeving handen en voeten te geven in de organisatie.

Enthousiasme, gedrevenheid, oplossingsgerichtheid en vooral pro-actief met opdrachtgevers in gesprek zijn, zijn kenmerken die voor mij hoog in het vaandel staan in mijn werk.

Ontspannen met mijn saxofoon

Na een dagje hard werken ontspan ik graag door een paar uur lekker op mijn saxofoon te blazen. Na een aantal jaar heb ik op mijn klarinet in een orkest gespeeld. De klarinet heb ik nu ingeruild voor meer een mooie glinsterende saxofoon.

Bekijk de EVA van Marieke

Door de bijzondere oplettendheid van Marieke hebben we een mogelijke datalek op tijd kunnen voorkomen. Haar optreden was naast adequaat ook uitermate professioneel en zorgvuldig.

F.G Efgee

Mijn opdachtgevers

Mijn publicaties

Blog Privacy | Gemeenten zo lek als een mandje?

03 April 2017

Wees zorgvuldig met uitwisseling van patiëntgegevens. Aangezien gemeenten nu ook verantwoordelijk z…

Tips Privacy | Hoe laat ik mijn organisatie privacy ademen?

03 April 2017

Bescherming van de privacy van patiënten, hoe zorg je daar nou voor? Wet- en regelgeving geeft een …

Wilt u weten hoe ik uw organisatie van dienst kan zijn?

Neem contact met me op

Team Legal

Marieke van Dijk

Business Line Manager Legal | Legal Counsel

Harm Jan Sleijffers

Legal Consultant

Leon de Vries

Legal Consultant

Pernette Wubbenhorst

Legal Consultant

©2018 Cure4 |

Werken bij Cure4 | Disclaimer | Privacy Statement | Over Cure4 | Aanmelden Nieuwsbrief
Contact